Realizovana POSETA KOMPANIJI - Telenor Common Operation

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizovao je u okviru programa „Saznajte iz prve ruke“ posetu kompaniji „Telenor Common Operation“(TnCO), koja se kao regionalna kompanija bavi pružanjem usluga iz oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija drugim kompanijama u okviru Telenor Grupe. Poseta je bila predviđena za studente Elektrotehničkog, Matematičkog, kao i Fakulteta organizacionih nauka, a održana je 9. maja 2017. godine u periodu od 12 do 16 časova.

Na samom početku studentima se obratila predstavnica HR tima, Olivera Branković, koja je najpre poželela dobrodošlicu i iznela plan same posete, a zatim najavila obraćanje direktora za finansije, Vladimira Skulića.  Gospodin Skulić je tom prilikom govorio o nastanku kompanije, ali i o svom ličnom karijernom putu, koji je započet na Elektrotehničkom fakultetu.  Panel diskusija sa troje zaposlenih iz  sektora Službe za transformacije i upravljanje projektima, Podrške za biznis aplikacije i biling sistem u Danskoj, kao i iz Službe za planiranje, omogućila je studentima da saznaju iz prve ruke o najvećim izazovima sa kojima su se zaposleni susretali, ulogama koje su imali u timu, prednostima rada u kompaniji kakva je TnCO, ali i šta ih motiviše u svakodnevnom poslu.

Nakon obilaska prostorija kompanije i mogućnosti da se oseti prava korporativna atmosfera, studentima se obratila Ivana Todorić, ekspert za učenje i razvoj, i predstavila prilike za usavršavanje koje imaju zaposleni u TnCO-u. Iako su studenti tokom čitave posete bili zainteresovani i puni pitanja, čini se da su im najviše pažnje privukli simulacija intervjua za posao i predstavljanje letnje prakse u TnCO-u, koja će uskoro biti oglašena preko Centra za razvoj karijere.

Cilj posete je da se poveže poslovna zajednica sa studentima i mladim diplomcima. Na ovaj način Centar za razvoj karijere pruža podršku u razvoju znanja i veština studentima Univerziteta u Beogradu, koja će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.  

 


NAJAVA:

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i kompanija Telenor Common Operation pozivaju studente završnih godina osnovnih i Master studija i diplomirane studente Matematičkog, Elektrotehničkog fakulteta i  Fakulteta organizacinih nauka Univerziteta u Beogradu da se prijave za posetu kompaniji Telenor Common Operation koja će se održati u utorak, 9.maja 2017.godine sa početkom od 12 časova.

Studenti će biti u prilici da od predstavnika menadžement tima saznaju više o kompaniji i modelu rada, a inženjeri iz različitih sektora kompanije će sa učesnicima posete govoriti o svojim internacionalnim iskustvima i karijernom putu u okviru Telenor Grupe.  Predstavnici sektora za ljudske resurse će sa mladima podeliti više informacija o politici zapošljavanja, prilikama za profesionalni razvoj zaposlenih i programu letnje prakse koji će biti organizovan za studente završnih godina.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u poseti kompaniji Telenor Common Operation, pozivamo vas da se prijavite do ponedeljka, 8. maja do 9 časova popunjavanjem formulara koji se nalazi na sledećem linku: http://skr.rs/vcU

Ova poseta realizuje se u okviru programa “Saznajte iz prve ruke” koji Centar za razvoj karijere realizuje dugi niz godina sa ciljem da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomiranim studentima. Cilj je da se na ovaj način mladima sa Univerziteta u Beogradu pruži podrška u razvoju znanja i veština, koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.U programu „Saznajte iz prve ruke“ do sada je učestvovalo preko 40 različitih kompanija koje su ugostile više od 1250 studenata Univerziteta u Beogradu.

Telenor Common Operation (TnCO) je regionalna kompanija koja se bavi pružanjem usluga iz oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija drugim kompanijama u okviru Telenor Grupe. TnCO je osnovan 1.oktobra 2013. godine, i isti je u 100% vlasništvu Telenor Grupe. Kompanija zapošljava preko 800 ljudi iz 4 zemlje u regionu. Sedište kompanije je u Budimpešti (Mađarska), dok su predstavništva smeštena u Beogradu, Podgorici i Sofiji. Telenor Common Operation trenutno svoje usluge čini dostupnim za čak 7 Telenor Kompanija: Telenor Mađarska, Telenor Srbija i Crna Gora, Telenor Bugarska, Telenor Danska, Telenor Švedska kao i Global Wholesale.