Preporuka nedelje - CzRK preporučuje

Takmičenje: Prvi Artificial Intelligence Battleground

U organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, prvi put će se ove godine organizovati programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom AIBG (Artificial Inetlligence BattleGround). Zadatak takmičenja je da za 20 sati svaki tim kreira svog inteligentnog agenta na osnovu zadate igrice.

Nakon isteka vremena koje je predviđeno za programiranje, nasumično se formiraju četiri grupe, nakon čega sledi grupna faza takmičenja. Najbolji timovi nakon međusobnih borbi iz svake grupe prolaze u sledeću fazu takmičenja. Eliminacioni deo (knock-out faza) započinje ostajanjem 4 najbolja tima, koja se u daljem toku takmičenja bore za prvo mesto. Nakon dve polufinalne borbe, sledi borba za treće mesto u kojoj se bore poraženi timovi iz polufinala, nakon čega sledi i borba za pobednika takmičenja. Za timove koji osvoje prva tri mesta obezbeđene su vredne novčane nagrade.

“Veliko nam je zadovoljstvo što se jedan ovakav projekat održava prvi put u Srbiji. Smatram da je ovo sjajna prilika za sve naše studente da kroz jedno izuzetno tamičenje pokažu svoje znanje, kreativnost i timski duh. Nadamo se velikom odazivu studenata, jer ovaj projekat pruža veliku mogucnost da na kreativan način ispolje svoje do sada stečeno znanje i da pored toga čak i nauče nešto novo. Cilj takmičenja nije pobediti već učestvovati jer smatram da svako ko bude učestvovao u njemu dobija mnogo.”- kaže Dragana Šindić, Glavni organizator takmilčenja

Za samo takmičenje, koje će se održati 7. i 8. decembra u Naučno-tehnološkom parku, biće izabrano 12 timova od 3 do 4 člana, kao i pojedinci od kojih će kasnije biti formirani timovi.

Prijave za takmičenje će biti otvorene 5. novembra i trajaće sve do kraja meseca putem forme na sajtu https://aibg.best.rs/


Hakaton za srednjoškolce

Hakaton za srednjoškolce je projekat koji prvi put organizuje udruženje studenata informatike FONIS. Učеsnici će moći da steknu nova znanja u oblasti IT-a, razviju timski duh i dobro se zabave.

Reč je o 24-časovnom takmičenju u formiranju rešenja za zadati problem i prezentovanje istih pred stručnim žirijem. Hakatonu prethode radionice radi bližeg upoznavanja sa tehnologijama koje će biti potrebne za takmičenje, a na samom hakatonu će timovima biti na raspolaganju pomoć mentora. Po završetku radionica stečeno znanje učesnika biće testirano kroz projektni zadatak. Selekcija za hakaton zavisiće od uspešnosti određanog projekta, ali i motivacije koju timovi pokažu! Hakaton će početi 15.12.2018. u 16 časova. U naredna 24 sata timovi će raditi na rešenjima za zadati problem i boriti se svojim idejama za titulu pobednika prvog hakatona za srednjoškolce!

Datum zatvaranja prijava je 20.11.2018. Požurite i na vreme zauzmite svoje mesto. Mogu se prijaviti timovi od 3 ili 4 člana. Radionice buduće učesnike hakatona upoznaju sa tehnologijama koja će se koristiti i prisustvo na njima je obavezno.

Više informacija pogledajte na http://hzs.fonis.rs/

 


Centar nastoji da promoviše kvalitetne inicijative čiji je cilj podrška u karijernom razvoju. Organizacije koje imaju kvalitetne programe povezivanja poslodavaca i studenata, besplatne programe unapređenja veština, programe stipendiranja ili istraživanja čiji rezultati mogu biti relevantni studentima, kao i inovativne aktivnosti koje podržavaju profesionalni razvoj studenata i diplomiranih studenata mogu naći mesto u PREPORUCI NEDELjE na našem sajtu.