Najava: Radionice „Uči lako – saznaj kako“ i „Upravljanje stresom“ na Ekonomskom fakultetu 27. i 28. februara

Radionice „Uči lako – saznaj kako“ i „Upravljanje stresom“ na Ekonomskom fakultetu

07.02.2017. – Univerzitet u Beogradu, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata u saradnji sa Centrom za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta organizuje dve CzRK radionice na Ekonomskom fakultetu. Radionice su namenjene studentima koji žele da unaprede svoje tehnike učenja, ali i veštine upravljanja stresom, te poboljšaju efikasnost svojih rezultata na fakultetu. Prilagođene su mlađim studentima (prva i druga godina), ali se za učešće mogu prijaviti svi zainteresovani studenti Ekonomskog fakuleta.

 

Radionica UČI LAKO – SAZNAJ KAKO održaće se u ponedeljak, 27. februara 2017.

Namenjena je studentima koje muče pitanja poput sledećih:

  •          Kako da se motivišem za učenje?
  •          Kako da organizujem proces učenja?
  •          Koji način učenja je najefikasniji?
  •          Kako da zapamtim obimno gradivo?

Na radionici, učesnici će međusobno razmeniti savete i iskustva, uraditi test kako bi odredili svoj stil učenja, razgovarati sa psiholozima o rezultatima testa, upoznati se sa različitim tehnikama učenja, načinima motivacije i organizacije vremena za učenje. Na kraju, imaće prilike da isprobaju tehniku „mape uma“, koja se pokazala efikasnom za pamćenje obimnog gradiva.

 

Radionica UPRAVLJANJE STRESOM održaće se u utorak, 28. februara 2017.

Na radionici, učesnici će imati prilike da se bolje upoznaju sa pojmom stresa, njegovim dejstvom na organizam i simptomima koje izaziva, kao i sa načinima efikasnog upravljanja stresom. Cilj radionice je podrška studentima u brizi o sopstvenom mentalnom zdravlju i prevencija psihosomatskih problema uzrokovanih stresom.

Prijavljivanje za radionice je obavezno, i vrši se putem formulara https://goo.gl/ttKLFz

Rok za prijavljivanje je 23.02.2017.

 

Radionice će održati Selena Vračar, volonter Centra za razvoj karijere i demonstrator na predmetu „Psihologija učenja i nastave“ na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Milena Rajčević, koordinator programa psihološkog savetovanja u Centru za razvoj karijere.

Realizacija ovih radionica deo je aktivnosti predviđenih Kratkoročnom strategijom unapređenja podrške i pomoći studentima Univerziteta u Beogradu. Cilj ove strategije je pružanje različitih vidova podrške studentima kojima je podrška najpotrebnija, sprečavanje diskriminacije te obezbeđivanje uslova da svi imaju jednake šanse da upišu i završe fakultet Univerziteta u Beogradu.

Tag: