Otvoren Sajam praksi u grčkim kompanijama – 46 konkursa u programu “Grčkom inicijativom do radnog iskustva”

Otvoren Sajam praksi u grčkim kompanijama – 46 konkursa u programu “Grčkom inicijativom do radnog iskustva”

Beograd, 22. februar 2017. -  Danas je u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu otvoren konkurs za novi ciklus prakse u grčkim kompanijama i Sajam praksi u organizaciji Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu. Na sajmu su učestvovale kompanije članice Helenskog privrednog udruženja Srbije koje već treću godinu zaredom u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu realizuju program tromesečne prakse za studente pod nazivom „Grčkom inicijativom do radnog iskustva“ pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu:  “Eurobank”, “Piraeus”, Vojvođanska banka, Hotel AD Junior, „Mellon Serbia“,„Intelli“, „Eurofast Global“, „Kleman“ „Siamko Group“, „Inos Balkan“ „Congres Rental Podimates“ i „EKO Hellenic Petroleum“.

Sa navedenim kompanijama Univerzitet u Beogradu ostvaruje saradnju u oblasti organizovanja i realizovanja studentske prakse, i one će u okviru ovog programa redovnim studentima osnovnih i master studija Ekonomskog, Pravnog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog, Filozofskog, Fakulteta organizacionih nauka, Fakulteta političkih nauka, Fakulteta bezbednosti, Geografskog i Filološkog fakulteta ponuditi da u prolećnom periodu obave praksu uz mentorsku podršku zaposlenih.

Sajam je otvorila prof.dr Nada Kovačević, prorektor za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu, koja je uputila svim prisutnima toplu dobrodošlicu,  istakla zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Ambasadom Republike Grčke i izrazila nadu da će se saradnja nastaviti i produbiti u godinama koje dolaze. Profesorka Kovačević je poželela kompanijama učesnicima da među našim sadašnjim studentima pronađu svoje buduće saradnike i kolege, a studentima da praksu shvate kao jedan novi projekat u životu koji treba ozbiljno da shvate i maksimalno iskoriste priliku da kroz ovaj program steknu relevantno radno iskustvo.

Prisutne je ispred Ambasade Republike Grčke u Beogradu pozdravio gospodin Lambis Kounalakis, Načelnik Odeljenja za ekonomske i trgovinske odnose koji je publiku upoznao sa obimom grčkih investicija u Srbiji, u kojoj uspešno posluje preko 200 grčkih kompanija koje zapošljavaju ukupno preko 25 hiljada ljudi. Gospodin Kounalakis je izneo podatke o programu “Grčkom inicijativom do radnog iskustva” i istakao da su ovakvi program pokretač rasta bilateralnih, ekonomskih i trgovinskih odnosa naše dve zemlje. Studentima je poželeo da steknu što više znanja i veština koje će im pomoći u zapošljavanju i daljem radu.

Prisutnima se zatim obratio gospodin Stefanos Karapetsis, član upravnog odbora Helenskog privrednog udruženja, koji je istakao važnost pohađanja prakse za mlade ljude, budući da je to dragocena prilika da se studenti bolje upoznaju sa radom različitih sektora u okviru poslovnih sistema i lakše orijentišu u odnosu na stečeno iskustvo i svoja interesovanja, što im kasnije može značajno olakšati potragu za prvim zaposlenjem i samo zapošljavanje.

Fanina Kovačević-Popaz iz Helenskog privrednog udruženja Srbije i Marija Jovanović iz Univerzitetskog Centra za razvoj karijere predstavile su zatim detalje ovogodišnjeg programa, otvorene pozicije, kompanije i portal za prijavljivanje. Na kraju su o svom mentorskom i praktikantskom iskustvu od prošle godine govorile Jelena Janjić iz kompanije Eurofast i Mirjana Krstajić, studentkinja master studija na Ekonomskom fakultetu koja je posle prakse u kompaniji Eurobank dobila posao i sada čini deo tima ove kompanije.

Nakon otvaranja, studenti su u zgradi Rektorata tokom narednih nekoliko časova mogli direktno da se informišu o uslovima, otvorenim pozicijama za praksu i iskoriste priliku da se posavetuju sa predstavnicima kompanija, koji su bili na raspolaganju studentima za sva pitanja.

Konkurs za 46 pozicija za praksu u okviru ovog programa biće otvoren do 12. marta 2017. i svi zainteresovani studenti mogu da izvrše prijave preko portala www.studentskapraksa.com

 

Tag: