Sajam stipendija - STIPENDIJA I JA - 8.10.2015.


 

ПРОГРАМ      ИНФОРМАТОР САЈМА         ФОТО-ГАЛЕРИЈА       СНИМАК ПРОГРАМА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
 

Beograd, 8.10.2015. – Danas je  održan Sajam stipendija na Univerzitetu u Beogradu. Ovaj jedinstveni događaj čiji je organizator Univerzitet u Beogradu okupio je na jednom mestu domaće i strane institucije koje dodeljuju stipendije i druge oblike finansijske podrške studentima i diplomiranim studentima Univerziteta u Beogradu. Na sajmu su učestvovati predstavnici ambasada, stranih univerziteta, kulturnih centara, fondacija, ministarstava i kompanija.

Sajam je otvorila prof.dr Nada Kovačević, prorektor za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu. Na svečanom otvaranju publici su se obratili i prof.dr Vera Dondur, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Aleksandar Voštić, načelnik odeljenja u Sektoru za omladinu Ministarstva omladine i sporta za omladinu i Dejana Lazić, direktor Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Otvaranju ove manifestacije prisustvovali su brojni ambasadori i članovi diplomatskog kora, predstavnici fakulteta, fondacija, organizacija i kompanija koje dodeljuju stipendije i veliki broj studenata.   

Na početku programa u svečanoj sali predstavljene su stipendije i nagrade koje dodeljuju fondacije i zadužbine Univerziteta u Beogradu, nakon čega su studentima predstavljene prilike za mobilnost koje se odnose na univerzitete širom sveta sa kojima se ostvaruje međunarodna i međuuniverzitetska saradnja Univerziteta u Beogradu. Gosti – učesnici – predstavnici 14 institucija predstavili su različite stipendije i programe za mobilnost za master, doktorat, studentske razmene, studijske ili istraživačke boravke u inostranstvu, kao i stipendije za učenje stranih jezika.

U Kapetan Mišinom zdanju tokom dana studentima su bili na raspolaganju predstavnici preko 40 institucija koje dodeljuju stipendije i koji su u okviru programa dvosatnih konsultacija i susreta mogli da upoznaju studente i sa njima razgovaraju o detaljima vezanim za određenu stipendiju. Studenti su tokom ovih susreta mogli da se posavetuju o različitim pitanjima vezanim za pripremu za mobilnost ili stipendirani nastavak školovanja u zemlji i inostranstvu. 

Jedan od ciljeva Sajma stipendija jeste informisanje studenata o programima stipendiranja na domaćim i stranim univerzitetima, afirmacija stipendija kao izvora finansiranja i motivisanje studenata da postižu bolje akademske rezultate.

Realizaciju Sajma podržali su: “Microsoft” Razvojni centar Srbija, kompanija „Coca Cola Hellenic“, Obrazovni centar „Equilibrio“, kompanija „Nestlé Adriatic S d.o.o.“, i Beogradska pekarska industrija „Klas“.

 

 
 
 ПРОГРАМ

 

 

 

 
 ИНФОРМАТОР
 
 

 

POGLEDAJTE KAKO JE PROTEKAO SAJAM STIPENDIJA 2015 - PREGLED