Realizovano prvo “Veliko karijerno ćaskanje”

Realizovano prvo “Veliko karijerno ćaskanje”

Za studente pri kraju studija koji su zainteresovani za razvoj karijere u velikim kompanijama, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu  realizovaće ciklus od nekoliko događaja pod nazivom “Veliko karijerno ćaskanje”. Na ovim događajima biće predstavljene kompanije koje su nagrađene povodom svojih uspešnih programa privlačenja i upravljanja talentima.

Prvi u nizu ovog ciklusa događaja za upoznavanje i umrežavanje studenata sa zaposlenim profesionalncima realizovan je u hotelu “Falkensteiner” na Novom Beogradu, 15. marta 2023. godine.  Prvo “Veliko karijerno ćaskanje” bilo je prilika za umrežavanje studenata sa zaposlenima u kompanijama NELT; IKEA; PEPSICO i JTI.  

Događaj je otvorila direktorka Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, Dejana Lazić, koja je istakla važnost saradnje Univerziteta sa kompanijama koje se na kvalitetan način bave privlačenjem i upravljanjem talentima, i izrazila veliko zadovoljstvo saradnjom sa Beogradskom kancelarijom kompanije “Stanton Chase International” koja je dovela do realizacije još jednog sjajnog programa za studente i kompanije.

Uvodnu panel diskusiju moderirala je Jasmina Stefanović, konsultantkinja Beogradske kancelarije kompanije “Stanton Chase International”. Ona je ukratko predstavila rad ove kancelarije koja se bavi ulaganjem u razvoj potencijala zaposlenih.

 

Studentima su predstavljene ključne tačke politike zapošljavanja i programa koji se sprovode u kompanijama od strane predstavnika odeljenja za ljudske resurse.  U panel diskusiji su učestvovale: Marija Stanković, Menadžer za razvoj, edukaciju i motivaciju iz kompanije “Nelt”, Milena Nikolov, Leadership and Competence Manager iz kompanije “IKEA”, Tamara Obradović, People and Culture Business Partner iz kompanije JTI i Hristina Hatzimanolakis, HR Business Partner iz kompanije PepsiCo.  One su predstavile i svoje kolege, zaposlene, koji su, raspoređeni za “kompanijskim” stolovima, spremno čekali da, nakon panela, proćaskaju sa studentima u neformalnoj,  opuštenoj atmosferi.  

Preko pedeset studenata različitih fakulteta iskoristilo je ovu priliku da sazna kako su svoju karijeru gradile kolege i koleginice zaposlene u ovim kompanijama, sa kojim izazovima su se susretali, koje veštine su im bile od koristi, kako je izgledao proces selekcije, kako izgleda tipičan radni dan, kako je organizovana praksa, koje su ulazne pozicije itd. Sa studentima su razgovarali menadžeri i zaposleni u proizvodnji, kao i kolege iz sektora ljudskih resursa, logistike, finansija, prodaje, itd.

Program Veliko karijerno ćaskanje partnerski realizuju Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i Beogradska kancelarija kompanije Stanton Chase International. Program se realizuje u godini kada Stanton Chase obeležava jubilarnu desetu godinu dodele nagrada „Talent Management Award“, nagrade koja se dodeljuje kompanijama za najuspešnije programe privlačenja i upravljanja talentima. Kompanije -dobitnice priznanja su odabrane da učestvuju u programu “Veliko karijerno ćaskanje” i predstave se studentima Univerziteta u Beogradu. Program obuhvata niz susreta nagrađenih kompanija iz različitih industrija i studenata. Podršku prvom “Velikom karijernom ćaskanju” pružili su hotel “Falkensteiner” i kompanija “Nelt”.  Naredno “Veliko karijerno ćaskanje” očekuje nas na jesen 2023. godine. 

 

Utisci studenata o događaju:

 • Komunikativno, inspirativno, zabavno
 • Pronašla sam praksu koju želim
 • Opuštena neformalna atmosfera
 • Mnogo novih informacija
 • Ostvarila sam kontakte sa potencijalnim firmama u kojima mogu raditi
 • Svi predstavnici su rado i opširno pričali o mogućnostima
 • Nisam očekivala da sa svojim znanjem imam opcije u različitim sektorima
 • Odličan način da se upoznamo sa kompanijama
 • I više od očekivanog, sve pohvale za organizaciju i odličan prijem
 • Dobila sam odgovore na sva pitanja koja sam postavila. Vrlo prijatna atmosfera, baš kao i naziv samog događaja, osećala sam se kao na nekom ćaskanju sa "društvom"
 • Dobila sam informacije o zaposlenju, mogućim pozicijama.
 • Lepo druženje, razmena informacija i iskustva, motivacija za napredak i razvoj.