Ističe rok za BGPRAKSU

DESETI PUT JE OTVOREN KONKURS ZA UNIVERZITETSKU RADNU PRAKSU - BG PRAKSA 2019

Partnerstvo grada Beograda i  Univerziteta u  Beogradu  na realizaciji programa prakse za studente traje uspešno već 10 godina. Studenti se rado prijavljuju za ovaj program znajući da mogu da biraju između brojnih uglednih institucija, da će  naučiti puno od  posvećenih  mentora, da će osvojiti dodatne ESPB bodove i da će steći relevantno radno iskustvo prekopotrebno na tržištu rada.   Do sada je u programu BG praksa učestvovalo blizu 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu, a svoja vrata za studente otvorilo je čak 85 institucija grada Beograda.

Univerzitet u Beogradu i Grad Beograd pozivaju studente završnih godina osnovnih i master studija da postanu deo 10. generacije polaznika programa univerzitetske radne prakse BG PRAKSA  i iskoriste priliku za sticanje radnog iskustva u struci. 

Tromesečnu radnu praksu, uz podršku više od 140 mentora, nudi 46 ustanova čiji je osnivač grad Beograd:

Preduzeća: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”,  Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, JKP „Gradske pijace“, JKP „Zelenilo Beograd“, gradske opštine:  Voždovac,  Zemun, Savski venac, Stari grad, Vračar, Grocka, Zvezdara i Mladenovac, ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Biblioteka „Vlada Aksentijević“ Obrenovac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Jugoslovensko dramsko pozorište, Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, „Centar za likovno obrazovanje“ Šumatovačka, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i  13 sekretarijata Gradske uprave.

Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodove.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici  http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Na istoj strani sajta istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju,  odgovori  na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i  “Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija u skladu sa navedenim uslovima konkursa za raspisane pozicije.

Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta. 

Konkurs je otvoren do 5. maja 2019. godine u ponoć, a prvi dan prakse biće 17. jun 2019.

O PROGRAMU BG PRAKSA:

Program se realizuje desetu godinu za redom zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Do sada je kroz program BG praksa prošlo blizu 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Program je rezultat zajedničkog nastojanja da što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje; proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i  prepoznavanje važnosti ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu.

U nastavku se nalazi spisak institucija koje učestvuju u programu ove godine:

Preduzeća

 

Ustanove kulture

Opštine

 

Gradska uprava

 

 

Tag: