U društvu poslodavaca uspešno završen 16.ciklus programa Kadar da budem kadar

Beograd, 13.12.2019. - Svečanom dodelom sertifikata u Rektoratu Univerziteta u Beogradu završen je 16. ciklus programa “Kadar da budem kadar”, u organizaciji Univerzitetskog centra za razvoj karijere. U program je u ovom ciklusu uzelo učešće 27 studenata i diplomiranih razlličitih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu koji su tokom prethodne nedelje bili posvećeni razvoju neophodnih veština, poput veština upravljanja vremenom, komunikacije, timskog rada i prezentovanja.

Cilj programa “Kadar da budem kadar” jeste da studentima pruži neophodne veštine i pomogne im da razviju proaktivan stav prema ličnoj i profesionalnoj budućnosti. Tokom proteklih 5 dana vodeći stručnjaci kompanija su učesnike ohrabrili, kroz grupne vežbe i zadatke, na diskusiju i razmenu mišljenja. O značaju formiranja ličnog brenda polaznici su govorili sa Mirjanom Jovčin Izzard iz DHL-a, a o veštinama komunikacije i asertivnosti sa Marijom Čanković iz MOZAIK-a. Nikola Veličković, iz kompanije Gi Group, radio je sa učesnicima na veštinama prezentovanja, a Jelena Nenadović iz kompanije Delhaize na veštinama organizacije i planiranja vremena.

Polaznici su naglasili kako im je prilika da se uključe u ove radionice “omogućila da bolje usmere svoje potencijale” i “da u opuštenoj atmosferi od inspirativnih predavača nauče veštine koje će im sigurno koristiti u kasnijem radu”. Predavači su istakli zadovoljstvo stepenom u kom su se studenti i studentkinje uključili u rad i pohvalili fantastičnu interakciju koju su imali tokom radionica sa grupom.

Realizaciju programa podržala je kompanija Nestle, tako da su učesnici tokom radionica uživali u različitim ukusima kafe i čokoladica.

Program "Kadar da budem kadar" predstavlja seriju treninga koje, kao gostujući predavači Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, vode stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa iz vodećih kompanija u Srbiji. Cilj seminara jeste ohrabriti studente i diplomce da naprave korake ka sledećem stadijumu razvoja karijere, i dati im smernice kako da to adekvatno urade. Program se realizuje dva puta godišnje. Sledeći ciklus planiran je za maj mesec 2020. godine.