Posle faksa biću

 

Posle faksa biću – realizovana prva serija vebinara posvećena predstavljanju zanimanja

Serija vebinara pod nazivom “POSLE FAKSA BIĆU… “ uspešno je realizovana za studente kako bi im se olakšao ulazak na tržište rada i izbor karijere.  Studenti su imali prilike da saznaju više o tome šta rade menadžeri projekata, tehnolozi, stručnjaci za marketing i komunikacije, stručnjaci za finansije i stručnjaci za prodaju kroz jednosatne interaktivne vebinare svake srede od 14 časova u periodu od 26. maja do 23. juna 2021. godine.  

Na vebinarima u ovom ciklusu svoje karijere su predstavili predstavnici sledećih kompanija članica Francusko-srpske privredne komore u Srbiji: Total, Schneider Electric, Energotehnika Južna Bačka, Mecafor, Lesaffre, Mlekoprodukt, Credit Agricole, Belgrade Airport, Loreal Balkan, Telekom Srbija, ManpowerGroup, TotalEnergies i Transfera.

Snimci vebinara dostupni su za naknadno gledanje na YT kanalu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu: https://www.youtube.com/user/UniCzRKBgd


Posle faksa biću... Project Manager

Posle faksa biću… Tehnolog

Posle faksa biću... Stručnjak za marketing / komunikacije

Posle faksa biću... Stručnjak za finansije

Posle faksa biću... Stručnjak za prodaju

Serija vebinara koju partnerski organizuju Univerzitet u Beogradu – Centar za razvoj karijere i Francusko srpska privredna komora odličan je primer kako se u karijerno informisanje i savetovanje studenata može uključiti poslovna zajednica omogućavajući na taj način studentima da upoznaju svoje zaposlene kolege i od njih direktno dobiju pravovremene informacije o svetu zanimanja, da razreše neke karijerne dileme, da imaju realnija očekivanja, ali i da dobiju uvide koje se veštine traže i kako da steknu konkurentnu prednost na tržištu rada. Centar za razvoj karijere je tu da pruži dodatnu podršku studemtima 365 dana u godini aktuelnim konkursima na sajtovima www.razvojkarijere.bg.ac.rs, www.studentskapraksa.com, karijernim savetovanjima studenata, simulacijama intervjua za posao i brojnim drugim programima koji imaju za cilj unapredjenje zapošljivosti studenata Univerziteta u Beogradu.

Francusko-srpska privredna komora od svog osnivanja stavlja akcenat na organizaciju događaja namenjenih studentima, kako bi imali šansu da rade na sebi i da se razvijaju. Takođe, od svog početka usko sarađuje sa Univerzitetom u Beogradu, a 2018. godine potpisan je i Memorandum o razumevanju sa Univerzitetom u Beogradu, koji predviđa realizaciju zajedničkih aktivnosti kao što su panel diskusije, radionice i drugo tokom kojih predstavnici kompanija članica komore mogu sa studentima da govore o aktuelnim temama vezanim za zapošljavanje, veštine i umeća koja olakšavaju zapošljavanje mladih, kao i o globalnoj povezanosti i uticaju novih tehnologija na radna mesta u budućnosti.

U planu je nastavak uspešne saradnja i realizacija novog ciklusa vebinara u istom terminu na jesen 2021. godine, kada će fokus biti na “zanimanjima budućnosti”.   

Pratite novosti na www.razvojkarijere.bg.ac.rs i upišite se na našu Info CzRK mejling listu.