Sajam stipendija 2018.

 

Na sajmu učestvuju: Ministarstvo prosvete i nauke, Fond Dositeja Ministarstva omladine i sporta, Fondacija Tempus, Fondacija Dr Zoran Đinđić, Ambasada Češke republike, Ambasada Grčke, Ambasada SAD, Ambasada Kanade, Ambasada Republike Koreje, Ambasada Japana, Nemačka služba za akademsku razmenu DAAD, Ruski dom, Francuski institut, italijanski univerziteti Politehnico di Milano i Ca Foscari, Evropska mreža za podršku istraživačima u pokretu Euraxess, kompanija EKO Serbia, Valjaonica bakra Sevojno, kompanija DIGIT, kompanija Loreal Balkan, kompanija Ernst&Young, Obrazovni sistem Equilibrio, Centralnoevropski univerzitet, Evropska studentska mreža ESN.

  

  

    

    

  

   

  


     

Prvog dana Sajma u sali 16, na prvom spratu od 12 do 15 časova, održaće se otvorena vrata za konsultacije sa predstavnicima Univerziteta u Beogradu o:
- programima mobilnosti za studente i zaposlene (Kancelarija za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju
- stipendijama i nagradama koje dodeljuju zadužbine i fondacije Univerziteta u Beogradu, i
- mogućnostima za karijerno informisanje i savetovanje po pitanju nastavka studija (Univerzitetski centar za razvoj karijere).


Drugog dana sajma biće realizovan prateći program Sajma “Stipendija i ja” u okviru kog će biti organizovane dve panel diskusije i jedno predavanje

Prepodnevna panel diskusija (od 10 do 11.30) posvećena je iskustvima dobitnika različitih stipendija i studentima koji su putovali u okviru programa mobilnosti na osnovnim i master studijama na Univerzitetu u Beogradu, a poslepodnevna (od 14.30) razvoju karijere mladih istraživača - studenata na doktorskim studijama.

Predavanje pod nazivom “Strani jezici i stipendije” održaće profesori i saradnici Filološkog fakulteta sa početkom u 12 sati. Predavanje je namenjeno studentima i zaposlenima zainteresovanim za učenje stranih jezika i sertifikaciju znanja stranih jezika. Biće reči o čak dvadeset jezika. 

Organizacijom ove manifestacije imamo želju da podignemo nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti.

Pozivamo studente i zaposlene na Univerzitetu u Beogradu da posete sajam i saznaju više o različitim stipendijama, novim službama i programima namenjenim podršci u razvoju karijere i realizaciji potencijala studenata, da upoznaju nove ljude koji su voljni da podele iskustva i daju savet mlađim kolegama i provedu dan na jedinstvenom skupu u zgradi Rektorata.

Svečano otvaranje Sajma je u utorak, 16.oktobra u 10 časova.

Prateći program moći će da se prati i preko interneta, uz podršku RCUB-a koji će obezbediti live-streaming na MediaPortalu.

Zahvaljujemo se prijateljima manifestacijeU okviru pratećeg programa Sajma stipendija, u sredu, 17.10.2018.od 10 do 11.30 biće organizovana panel diskusija “Iskustva mobilnosti na osnovnim i master studijama” u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu na Studentskom trgu. 

Detaljnije informacije na: https://www.facebook.com/events/1872137726218750/


Učesnici panela su bivši stipendisti koji su proveli određeni period u inostranstvu studirajući na osnovnim ili master studijama. Oni će govoriti o svom ličnom iskustvu i značaju koji je boravak i studiranje u inostranstvu imao na njihov dalji profesionalni i lični razvoj, o utisku koji imaju kada je u pitanju informisanost i motivisanost studenata Univerziteta u Beogradu da konkurišu za stipendije i nastavak studija u inostranstvu, o preporukama za studente koji žele da konkurišu za neki program stipendiranja, kao i o načinu na koje su iskustvo koje su stekli iskoristili kad su se vratili u Srbiju. 

Panelisti:
− Ivona Ognjenović, Erasmus razmena u Španiji, studentkinja Filološkog fakulteta
− Dušan Savić, diplomirani ekonomista, dobitnik mnogih nagrada i priznanja, student generacije, stipendista Pexim fondacije, Univerztet u Kembridžu, zaposlen u Peterhof Consulting & EDU
− Nikola Savić, diplomirao na Fakultetu političkih nauka, student doktorskih studija, stipendista DAAD fondacije, studirao u Lajpcigu i Erfurtu, radi na Univerzitetu u Beogradu kao koordinator međunarodnih projekata. 
− Jelena Milosavljević, stipendista vlade Republike Južne Koreje, radi u Nordeusu
− Senka Plavšić, stipendista Global Ugrad stipendije, jednogodišnja razmena na Univerzitetu u Vajomingu, SAD, asistent na Filozofskom fakultetu, odeljenje za arheologiju

Moderator: Ana Janković Barović, koordinator programa u Centru za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu

DOBRODOŠLI!


 

Pozivamo vas da posetite Sajam stipendija i dođete na panel „Razvoj karijere mladih istraživača“ diskusiju namenjenu studentima doktorskih studija i doktorantima, 17.10.2018.sa početkom u 14.30 časova u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu!

Detaljnije informacije pogledajte na: https://www.facebook.com/events/546956465725441/

Učesnici panela će govoriti o svom ličnom iskustvu, kako se razvijala njihova karijera do sada, šta je to što prepoznaju kao ključno za njihov razvoj karijere, koliko je važno umrežavanje, koje su to veštine i znanja koje treba da razvijaju mladi istraživači pored stručnih znanja koja stiču u oblastima kojima se bave, kako aplicirati za projekte/fondove za istraživanja itd… 

Dobrodošli!

Panelisti:

  • Kosta Jovanović, docent na  Elektrotehničkom fakultetu na katerdi za signale i sistema, dobitnik brojnih priznanja i nagrada za naučno-istraživački rad, dobitnik DAAD stipendije za istraživački rad na doktorskim studijama u Nemačkoj .
  • Jelena Vasiljević, naučna saradnica Instituta za filozofiju i društvenu teoriju. Doktorirala je na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Radila je kao istraživačica i stipendistkinja na Univerzitetu u Edinburgu i na Univerzitetu u Gracu
  • Oliver Tošković, docent na odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, saradnik na mnogim insitutima, dugogodišnji predavač u Istraživačkoj stanici Petnica,  koordinator Festivala nauke
  • Milan Popović, student doktorskih studija na Fakultetu za fizičku hemiju, CEO i osnivač Smart Toys, koordinator Festivala nauke, predavač u Fenomen centru

Moderator: Vladimir Marković, saradnik u sektoru za studije i nauku, Univerzitet u Beogradu

Panelom “Razvoj karijere mladih istraživača” imamo želju da stavimo u fokus osobe koje su ostvarene u profesionalnoj karijeri nakon doktorskih studija koji  svojim iskustvom mogu da  deluju podsticajno i inspirativno za studente doktorskih studija i mlade istraživače u kontekstu sagledavanja opcija za razvoj karijere nakon doktorskih studija, bilo da žele da nastave akademsku ili neakademsku karijeru.